AFA Fray Luís de León

diumenge, 29 de setembre del 2013

MEMÒRIA CURS 2012-2013


Identificació de l’AMPA:



AMPA: CEIP FRAY LUIS DE LEÓN
Adreça: C/ Sant Joaquim, 91-93
CP: 08922
Població: Santa Coloma de Gramenet
Telèfon: 93 386 72 51
Email: ampafrayluisdeleon@hotmail.com
Blog: http://ampafrayluis.blogspot.com/
Facebook: Ampa Fray Luis de León
Núm. Del Registre de la Direcció General d’Entitats Jurídiques: 3102



CONSIDERACIONS INICIALS


L’associació compta amb uns 240 socis, que corresponen aproximadament a un 45% dels alumnes de l’escola.
S’ha fomentat que els pares de sisè participin a les festes, posant unes paradetes per recaptar diners per les colònies de final de curs.


 
FESTES TRADICIONALS CATALANES


La festa de la Castanyada (31 d’octubre). En aquesta festa es fa èmfasi en treballar les tradicions típiques d’aquestes dates, com són: la tradiciógastronòmica del país (castanyes, moniatos, panellets... ), així com jocs tradicionals.

Per Nadal l’AMPA va portar Els Reis Mags d’Orient a l’Escola (20 de desembre).
 
En aquest cas, els Reis van repartir caramels entre l’alumnat, recollir les cartes i promocionar la tradició catalana dels Pessebres i el Tió.
Per Carnaval (8 de febrer) es va organitzar una festa oberta a tota l’escola en la qual els nens i nenes van poder gaudir de jocs organitzats per pares i mares i van poder gaudir de les seves disfresses amb els seus companys (es va fer èmfasi en que les disfresses no fossin sexistes ni bèl·liques). És va participar per
tercera vegada a la sortida en la rua que promou cada any l’Ajuntament de Santa Coloma. El tema de la comparsa va ser “Els Legos”. Va ser molt divertit, tothom s’ho va passar molt bé.

Per la festa de Sant Jordi (23 d’abril), que en aquesta ocasió és de portesobertes a les famílies de sisè i l’AMPA col·labora amb la compra de les roses per cada guanyador dels jocs florals i en l’organització de les entrades i sortides.

Per la festa de les activitats extraescolars (1 de juny) s’han organitzat una sèrie d’exhibicions que els nens i nenes han estat treballant de forma intensa al llarg de tot el curs. A cada participant se li ha entregat una fotografía emmarcada commemorativa i una acreditació de participació. També hi va haver esmorzar pels participants. L’activitat va ser oberta a totes les famílies de l’escola. En aquesta edició s’han convidat a altres AMPAs per que participin a l’exhibició.
 
Festa de fi de curs (15 de juny) s’ha entregat un entrepà i un refresc, així com un regal per cada nena i nen soci. Per fer més amena la festa s’ha contractat una màquina d’escuma, inflables i música ambiental i s’ha muntat una barra am begudes, entrepans, borses de patates...
 
Sopar de fi de curs de sisè (21 de juny) com activitat de comiat dels nens i nenes que acaben primària.
 
Enguany hem organitzat les colònies de sisè, els dies des del 17 al 20 de maig
a Can Solà –Vilobí d’Onyar.


 
ACTIVITATS EXTRAESCOLARS


-Fútbol. S’han constituït 4 nivells: escola, pre-benjamí, benjamí i aleví.
 
-Patinatge. Nivell iniciació i perfeccionament.
 
-Danses Tradicionals i Ball Modern.
 
-Abac. Per estimular l’hemisferi cerebral que treballa les matemàtiques per millorar les capacitats de concentració i de rendiment acadèmic.
 
-Anglès. Nivell iniciació.
 
-Psicomotricitat per alumnes de 3 i 4 anys.



 
ALTRES ACTIVITATS



L’AMPA ha participat a la Diada de l’Ensenyament que organitza el Casal del Mestre. Aquest any el lema ha estat “La Ciència”. Per tal fi, s’ha organitzat un taller d’experiments adaptats als diferents nivells d’edat. El lema de la nostra AMPA ha estat “Pa-Ciència la Nostra!
 
Aquest any hem continuat portant a terme diferents activitats amb la FAPAC(Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya) i amb la FAMPAS(Federació d’AMPAs de Santa Coloma). Es participarà conjuntament amb laFederació en els projectes: “Comerç”, “Solidaritat” “Integració i Esport”.
 
Es treballa amb el FAPAC en un nou projecte “Tothom a l’AMPA”, que pretenaconseguir que els pares nou vinguts, s’integrin a l’activitat de l’escola i del’AMPA. Per aquest projecte es programaran diferents sessions i xerrades.
 
S’ha signat un conveni amb “Cruïlla” per tal d’organitzar xerrades per pares i mares al llarg de l’any 2013 dins del programa “Créixer en família”. Aquests xerrades van orientades a ajudar als pares i mares en l’educació dels seus fills i filles. Les xerrades estan organitzats per franges d’edat: 0-3, 3-6, 6-12 i 12-16a.

Es manté el servei del Servei d’Acollida Matinal (SAM) per beneficiar als socis i no socis de l’AMPA. Aquest servei té molt bona acollida entre les famílies que treballen i no poden portar els nens i nenes a les 9h.

Es du a terme el servei de Ludoteca. L’objectiu és poder oferir als nens i nenes un espai per fer activitats lúdiques fins que s’inicien les activitats extraescolars.

S’ha organitzat un Taller de Manualitats els divendres cada quinze dia amb l’objectiu de propiciar un espai de convivència entre els pares/mares i els seus fills i filles, i entre les famílies de l’escola.

Vam participar a La Milla Verda, cursa solidària organitzada per la CIESC i Consell Esportiu del Barcelonès nord amb la col·laboració de l’ Institut Municipal d’Esport i la Diputació de Barcelona amb els objectius de fomentar i promocionar l’atletisme entre els nen/es, realitzar esport amb família i ajudar als centres a aconseguir material esportiu i donar-los suport en el foment de les activitats esportives. Vam participar 140 membres de la nostra comunitat educativa: mestres, pares-mares, i alumnat.

 
Finalment, com a AMPA solidari participem en la recollida de taps de plàstic pel projecte solidari “Tapones para Nacho”. Així com en la recollida de menjar pelprojecte “Operación Kilo”.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada